Siistejä sisäverkkoja

Viestintävirasto julkaisi oppaan matkapuhelinverkkojen sisätilakuuluvuudesta

18.11.2015

Viestintävirasto on julkaissut sivuillaan 14 -sivuisen oppaan matkapuhelinverkkojen sisätilakuuluvuudesta. Opas on suunnattu suurelle yleisölle ja se on ladattavissa pdf -muotoisena. Teksti sisältää seuraavat suositukset:

Viestintävirasto suosittelee, että rakennus- tai saneeraushankkeeseen ryhtyvä selvittää, millä rakenteellisilla ratkaisuilla riittävä sisätilakuuluvuus on mahdollista turvata ja ottaa tämän mahdollisuuksien mukaan huomioon jo rakennusurakan suunnitteluvaiheessa.

 

Viestintävirasto suosittelee, että kerrostalon rakennus- tai saneeraushankkeeseen ryhtyvä varautuu sisäantenniverkon ja sen vaatiman kaapeloinnin rakentamiseen ainakin niissä uudis- ja peruskorjauskohteissa, joissa matkaviestinverkkojen kentänvoimakkuusmittauksilla heikko ulkokenttä ja/tai ulkoseinien vaimennukset tiedetään voimakkaiksi.

 

Viestintävirasto suosittelee, että sisäantenniverkon suunnittelussa ja rakentamisessa noudatetaan STkortin 625.10 (Matkaviestinjärjestelmien sisäantenniverkot. Suunnitteluohje) ohjeita.