Siistejä sisäverkkoja

RAKENNUTTAJAT

RAKENNUTTAJAT

Joulukuun 2017 lakimuutoksen myötä rakennuttajilla ja rakennusten suunnittelijoilla on entistä enemmän vastuuta sisäkuuluvuudesta.  Lain 117§ viitataan edellytysen luomiseen – siis suunnitteluvaiheeseen.

Sisäkuuluvuuden varmistamisen ja kustannustehokkuuden kannalta rakennusprojektissasi on kolme keskeistä vaihetta (linkki kuvaesitykseen)

  • hankesuunnittelu, jolloin on mahdollista tehdä varaukset kaapeloinneille ja laitetiloille
  • ulkovaipan valmistumisvaihe, jolloin on mahdollista tehdä kuuluvuusmittaus ja arvioida tarvitaanko rakennukseen sisäantenniverkko
  • asennusurakan kilpailutus
  • mittaustulosten analysoinnin jälkeen mutta ennen rakennuksen käyttöönottoa on paras aika viimeistellä suunnitelma ja asentaa sisäantenniverkko

Kun haluat varmistaa sisäkuuluvuuden uudisrakennuksessa tai remonttikohteessa ota meihin yhteyttä jo hankesuunnitteluvaiheessa.

Tutkimme kanssasi rakennussunnitelmaa, suunnitelmissa olevia materiaaleja ja mahdollisuuksien mukaan niiden vaikutusta kuuluvuuteen. Kerromme minkälaisia varauksia rakennukseen on hyvä tehdä siltä varalta että sisäantenniverkko joudutaan rakentamaan. Arvioimme mittausten, suunnittelun sekä toteutuksen kustannuksia ja luomme dokumentoinnin jonka avulla voitte luotettavasti kilpailuttaa asennuksen. Autamme toteuttamaan valitut ratkaisut eli olemme niin halutessanne mukana myös toteutusvaiheessa.

Kaupallisten operaattorien (Elisa, DNA, Sonera) kuuluvuuden lisäksi voimme suunnitella myös viranomaisverkon (Virve) sisäkuuluvuuden mikä on edellytyksenä julkisen rakennuksen käyttöönottoluvalle. Jos sellainen on suunnitelmissa, kannattaa Virve-kuuluvuudesta keskustella paloviranomaisen kanssa jo hankesuunnitteluvaiheessa.

 Palvelumme

Operaattoriyhteistyö

Tarvekartoitus

Kuuluvuusmittaukset

Sisäantenniverkon suunnittelu

Asennus ja käyttöönotto kumppanin toimesta, optio

Hiljaisten (ei kuuluvuutta) huoneiden suunnittelu/konsultointi

Testaus

Koulutus ja konsultointi

Vinkki!

Putkiremontin yhteydessä antennisisäverkon kaapelointi tulee merkittävästi edullisemmaksi kun hyödynnätte samoja läpivientejä ja tiivistämisiä. Kotimainen Pipe-Modul Oy on kehittänyt koteloelementin joka piilottaa todella siististi niin putket kuin kaapelitkin!