Siistejä sisäverkkoja

Rejlers osti Radiotie Suomi Oy:n liiketoiminnan

Rejlers osti Radiotie Suomi Oy:n liiketoiminnan

Rejlers osti Radiotien varmistamaan, että yhteydet toimivat sisälläkin.

Rejlers osti Radiotie Suomi Oy:n täydentämään tietoliikenneosaamistaan. Radiotie Suomi on sisäkuuluvuuden uranuurtaja Suomessa. Rejlersille siirtyvä osaaminen tarjotaan heti asiakkaiden hyödyksi.


Rejlersin vahva osaaminen ja palvelut tietoliikenneyhteyksien käyttövarmuuteen, langattomien yhteyksien auditointiin ja laadun varmistamiseen saivat täydennystä lokakuun 1. päivänä allekirjoitetulla liiketoimintakaupalla. Rejlersille siirtyvä Radiotie Suomi Oy:n liiketoiminta on keskittynyt erityisesti sisäkuuluvuuteen.

– Radiotie Suomi Oy:n toimialaan kuuluvat mobiiliverkkojen toimintavarmuuden ja kapasiteetin mittaukset ja suunnitelmat, kertoo Rejlersin palvelukseen siirtyvä Radiotien toimitusjohtaja Jouni Pekonen.

– 80 prosenttia puhe- ja dataliikenteestä tulee rakennusten sisältä. Tulemme vahvistamaan Rejlersin osaamista langattomien teknologioiden, erityisesti mobiilisisäkuuluvuuden alueella. Yhdessä luomme kestävän osaamispohjan ja voimme kehittää ja laajentaa toimintaa valtakunnallisesti.

– Minulla on yli 30 vuoden kokemus tietoliikennealalta, ja olen todella iloinen, että työmme jatkuu ison talon voimavaroin, Pekonen jatkaa tyytyväisenä.

Laatuvaatimukset kasvavat

Rejlersin asiakkuuspäällikkö Jari Savolainen kertoo, että Rejlers ja Radiotie ovat tehneet jo pitkään tiivistä yhteistyötä haastavien sisäverkkojen suunnittelussa ja katselmoinnissa.

– Tehdyllä liiketoimintakaupalla tulemme jatkossa tuottamaan asiakkaillemme uuden tyyppistä lisäarvoa yli toimialojen, Savolainen sanoo.

Jouni Pekonen uskoo samaan. Tietoliikennepalvelujen tarve kasvaa kaikilla toimialoilla samaan tahtiin, kun yhteiskunta digitalisoituu. Toisaalta rakentaminen muuttuu materiaaleiltaan radioaaltoja läpäisemättömämmäksi ja tiedonsiirron nopeampi tekniikka, kuten 5G, kantamaltaan lyhyemmäksi ja läpäisevyydeltään heikommaksi.

– Mobiilipuhelinten kuuluvuusvaatimukset ovat kasvussa. Erilaiset mobiiliverkon yli toimivat sovellukset lisääntyvät ja yhteyksien toimivuus alkaa olla jo elintärkeää, toteaa Pekonen.

Jatkossa Rejlers tarjoaa kaikki matkapuhelinten sisäkuuluvuuden varmistamiseen liittyvät palvelut, kuten suunnittelun, kuuluvuusmittaukset, konsultoinnin ja asennusten valvonnan. Sisäantenniverkkojen toimivuus pystytään selvittämään kaikille operaattoreille, kaikilla tekniikoilla ja taajuuksilla.

– Rejlersin kanssa saamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita palveluita ja huippuosaamista koko sisäkuuluvuuden alueella. Tämä on kaikille osapuolille hyvä kauppa, Pekonen toteaa.

Yritysfaktat:

Rejlers on kansainvälinen, monipuolisia insinööripalveluita tuottava yritys, joka yhdistää ICT- ja insinööriosaamisen. Rejlers tarjoaa asiakkailleen digitaalisia palvelu- ja projektiratkaisuja sekä konsulttipalveluita teollisuuden, energian, rakentamisen ja infrastruktuuriin aloille.