Siistejä sisäverkkoja

Radiosignaali seikkailee energiatehokkaissa rakennuksissa

 

Hesari julkaisi tänään (27.7.2015) erinomaisen jutun sisäkuuluvuudesta ja mahdollisuuksista vahvistaa heikkoa kännykkäsignaalia. Alan asiantuntijoita on haastateltu varsin kattavasti joten saat hyvän käsityksen sisäkuuluvuuden nykytilasta ja sen haasteista Suomessa. Klikkaa tästä niin pääset lukemaan koko artikkelin.

 

Julkaisemme tässä Vinkkilistan joka sisältyy juttuun. Jos vaikka jollakulla ei sattuisi olemaan Hesarin lukuoikeutta:

Yritä näitä, jos kännykkä ei kuulu

Uusi koti uudistalossa: Uuden asunnon ostajan on syytä varmistua jo etukäteen, että talon kännykkäkuuluvuutta on mietitty. Jos ongelmia ilmenee, ota yhteyttä operaattoriin ja asunnon myyjään.

Taloyhtiö: Ota yhteyttä puhelinoperaattoriin ja pidä asiaa esillä taloyhtiössä. Vuokralaiset voivat kääntyä vuokranantajan puoleen.

Vanhan talon remontti: Jos näköpiirissä on energiatehokkaiden ikkunoiden hankinta, harkitkaa, pitäisikö taloon rakentaa sisäinen antenniverkko. Sen asennus onnistuu helpoiten esimerkiksi putkiremontin yhteydessä.

Asunnossa: Mikäli operaattori ei auta eikä talossa synny yksimielisyyttä sisäisen verkon rakentamisesta, voi kokeilla kotikonsteja.

Jos kännykkä kuuluu esimerkiksi vain ikkunan vieressä, voit pitää puhelinta siellä ja puhua muualla huoneistossa bluetooth-kuulokkeen avulla.

Yksi ratkaisu on antennilla varustettu gsm-pöytäpuhelin, josta puhelut saa kännykkään joko rinnakkaisen sim-kortin tai soitonsiirron avulla. Antenniliikkeistä voi löytyä puhelimeen sopiva, ulos sijoitettava lisäantenni.

Pientalo tai kesämökki: Antenni katolla voi auttaa.

Viestintävirasto julkaisi 1. heinäkuuta ohjevideoita kännykkä- ja nettisignaalin vahvistamiseksi.

 

Tässä suora linkki ao. Viestintäviraston sivulle.

Tässä Viestintäviraston julkaisema video koskien sisäkuuluvuutta.