Siistejä sisäverkkoja

Milloin rakennuksessa on oltava Virve-kuuluvuus?

Milloin rakennuksessa on oltava Virve-kuuluvuus?

Radiotie 28.3.2017

Ministeriöt, puolustusvoimat, hätäkeskukset, rajavartiolaitos, poliisi ja pelastusviranomaiset käyttävät viestinnässään viranomaisradioverkko Virveä. Turvallisuusverkkotoiminta perustuu lakiin julkisen hallinnon turvallisuusverkkotoiminnasta (10/2015).

Radiotie mittaa ja suunnittelee vuosittain  monenlaisia viranomaisverkkokohteita: autohalleja, liikekiinteistöjä, kouluja, kauppakeskuksia. Kuuluvuusmittaus hoituu samalla käynnillä kuin muidenkin tekniikoiden (2G, 3G ja 4G) mittaus ja kuuluvuus voidaan rakentaa samaa sisäantenniverkkoa käyttäen.

Aloite on rakennuttajalla jonka tulee ottaa yhteys viranomaisiin ja tehdä tarvekartoitus. Mikäli viranomasverkon kuuluvuus on vaatimuslistalla, rakennukselle ei voi saada käyttöönottolupaa ennenkuin kuuluvuus on todennettu. Radiotie Suomi Oy:llä on valtuutus tehdä viranomaisverkon kuuluvuusmittauksia ja sisäantenniverkon suunnitelmia. Ole yhteydessä meihin kun on kyse Virvestä!

”Virve-viranomaisradioverkon peitto on rakennettava kiinteistöihin, joissa sijainti, suuri koko ja poikkeukselliset olosuhteet erityisesti vaarantavat henkilö- tai paloturvallisuutta.

Virve-sisätilaverkon tulee olla mahdollisimman kattava kiinteistön eri osissa. Laajuusmääritykset on tehtävä yhteistyössä pelastusviranomaisen kanssa tarvekartoituksen yhteydessä, koska useimmiten kyseessä on pelastusviranomaistahon vaatimus”. Lue lisää Erillisverkkojen sivuilta.