Siistejä sisäverkkoja

AJANKOHTAISTA

AJANKOHTAISTA

 

Täällä Ajankohtaisissa jaamme uusinta tietoa kuuluvuudesta ja sisäverkoista. Käy myös Facebook -sivuillamme ja kysy rohkeasti jos mieltäsi askarruttaa jokin alaan liittyvä asia tai ota yhteyttä sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella, tästä.

 

 

 

Maailman Radiopäivä – World Radio Day

Kirjoittanut 10.00 AJANKOHTAISTA

Maailman Radiopäivä – World Radio Day

Tänään on Maailman Radiopäivä. Radiotie Suomi Oy tervehtii kaikkia radion ystäviä!

Today is the World Radio Day. Radiotie Suomi Oy hails all radio fans!

Lue lisää

Hyvän kuuluvuuden komponentit

Kirjoittanut 14.28 AJANKOHTAISTA

Hyvän kuuluvuuden komponentit

Stadion on täynnä väkeä ja melua. Matti lähtee hakemaan kioskista syötävää. Maija hihkuu perään: ”tuo myös Mikolle pillimehu ja pari servettiä”. Matti ei kuule Maijan ääntä muun melun yli. Matti tekee kaksi reissua.

Lue lisää

Radiotien kuuluvuusmittauksesta

Kirjoittanut 14.19 AJANKOHTAISTA

Radiotien kuuluvuusmittauksesta

Kuuluvuusmittauksen tilaamiseen on useimmiten syynä havainto tai tieto huonosta puhekuuluvuudesta – joko sisällä, ulkona tai molemmissa. Datanopeuksista on harvemmin tietoa. Molempien mittaaminen on tärkeää: älykännykät vaihtavat sujuvasti operaattorien puhepalvelusta datapalveluun (3G ja 4G) jota käytetään ahkerasti mm Facebookissa surffailuun, lehtien lukemiseen, videoiden katseluun, valokuvien jakamiseen erilaisilla alustoilla.

Lue lisää

Milloin rakennuksessa on oltava Virve-kuuluvuus?

Kirjoittanut 16.03 AJANKOHTAISTA

Milloin rakennuksessa on oltava Virve-kuuluvuus?

Ministeriöt, puolustusvoimat, hätäkeskukset, rajavartiolaitos, poliisi ja pelastusviranomaiset käyttävät viestinnässään viranomaisradioverkko Virveä. Turvallisuusverkkotoiminta perustuu lakiin julkisen hallinnon turvallisuusverkkotoiminnasta (10/2015).

Lue lisää

Aava Transatlantic ja viestintä

Kirjoittanut 18.40 AJANKOHTAISTA

Aava Transatlantic ja viestintä

S/Y Vahine, legendaarinen suomalaisvalmisteinen Swan 65 purjevene irrottaa köydet Portugalissa 29.4.2017. Miehistönä on suomalaisia nuoria ja kyseessä heidän ensimmäinen kilpapurjehduksensa yli Atlantin. Radiotie on mukana yhtenä Aava Transatlantic Sailing -joukkueen sponsoreista ja seuraa tiiviisti aluksen matkaa. Yhteydenpitoon on monenlaisia välineitä. Nykytekniikoilla myös aavoilta ulapoilta voi soittaa kotiin – jos sisäkuuluvuusasiat ovat kunnossa.

Lue lisää

Why has indoor coverage been such a buzzword lately?

Kirjoittanut 16.40 AJANKOHTAISTA

Why has indoor coverage been such a buzzword lately?

Wireless telecommunication environment is changing rapidly. Calls are moving from landlines to mobile networks and importance of wireless data transfer grows every year. 80% of speech and data traffic comes from indoors (Axell Wireless). Energy –efficiency has created completely new terminology to the construction business: low energy houses, passive-energy houses, zero-energy houses.

Lue lisää

Matkaviestimien sisäkuuluvuuden toteutus, kurssi tarjolla 31.3.2017

Kirjoittanut 13.12 AJANKOHTAISTA

Kurssin nimi: Matkaviestimien sisäkuuluvuuden toteutus sisäantenniverkolla

Lue lisää

Uutta Radiotieltä!

Kirjoittanut 14.28 AJANKOHTAISTA

Palvelurepertuaarimme laajeni lokakuussa kun saimme käyttöömme Anritsu Site Master -spektrianalysaattorin. Nyt voimme tarjota operaattoreille kuuluvuusmittausten ja sisäantenniverkon suunnittelupalvelujen lisäksi myös mobiiliverkkojen häiriömittauksia sekä antennien ja kaapelien laatumittauksia.

Lue lisää

Näkökulmia tornitaloihin

Kirjoittanut 12.49 AJANKOHTAISTA

Näkökulmia tornitaloihin

Wikipedian mukaan tornitaloksi luokitellaan Suomessa yli 12 kerroksiset rakennukset, joita tällä hetkellä lienee reilusti alle 100. Tornitalot näyttävät kuitenkin keräävän suosiota: Kalasataman Redin korkein torni kohoaa yli 130 metriin, Keski-Pasilaan ollaan kaavailemassa 7-8 tornitaloa jotka olisivat vähintään 15 kerroksisia, Vuosaareen tulisi erään suunnitelman mukaan yksi peräti 33 kerroksinen. Siihen verrattuna takavuosien korkein, Tampereen Hotelli Torni on vain 25 kerroksinen – silti vaikuttava 88,5 metrinen. Artikkelin kuvassa komeilee Tampereen Luminaryn 22 kerroksinen torni jonka sisäkuuluvuusuunnittelussa Radiotie on mukana.

Lue lisää

Radiotie – your indoor coverage supplier

Kirjoittanut 13.04 AJANKOHTAISTA

Radiotie – your indoor coverage supplier

Finnish mobile networks are world class in capacity, coverage and quality. Local network operators offer good coverage for both data transfer and regular calls. As a result of tightening energy efficiency building standards the usage of selective window glass and isolation materials including metal/aluminium has increased. Metal, even a very thin layer, can efficiently block radio signals causing difficulties for mobile phone users. Shipbuilders all over the world have known this for quite some time. Those building offices and houses are now facing the same challenge.

Lue lisää