Siistejä sisäverkkoja

AJANKOHTAISTA

AJANKOHTAISTA

Täällä Ajankohtaisissa jaamme uusinta tietoa kuuluvuudesta ja sisäverkoista.

Rejlers osti Radiotie Suomi Oy:n liiketoiminnan

Kirjoittanut 12.27 AJANKOHTAISTA

Rejlers osti Radiotie Suomi Oy:n liiketoiminnan

Rejlers osti Radiotien varmistamaan, että yhteydet toimivat sisälläkin.

Rejlers osti Radiotie Suomi Oy:n täydentämään tietoliikenneosaamistaan. Radiotie Suomi on sisäkuuluvuuden uranuurtaja Suomessa. Rejlersille siirtyvä osaaminen tarjotaan heti asiakkaiden hyödyksi.

Lue lisää

Mikä on oikea tapa mitata sisäkuuluvuus?

Kirjoittanut 13.17 AJANKOHTAISTA

Mikä on oikea tapa mitata sisäkuuluvuus?

9.6.2018 Kännyköiden sisäkuuluvuus voidaan mitata useammalla kuin yhdellä tavalla. Radiotie Suomi Oy on matkapuhelinten sisäkuuluvuusalan suunnittelutoimisto. Kerrostalo, tehdas, hotelli, kauppakeskus, sairaala, tunneli, luola – mikä tahansa sisätila. Olemme ammattilaisia ja käytämme ammattilaisten työkaluja. Mittaamme ja raportoimme kentänvoimakkuudet, radiotien laadun, datanopeudet, palvelevat kanavat. Raporttimme on selkeä, luotettava dokumentti ja apuväline kun sen tilaaja keskustelee sisäkuuluvuusasioista mobiilioperaattoreiden kanssa tai pohtii kanssamme sisäkuuluvuuden parantamiseen liittyviä toimia. Kun haluat luotettavan mittausraportin, ota yhteys meihin.    ...

Lue lisää

Lakimuutos 812/2017 – ”on kustannustehokkuus huomioon ottaen mahdollistettava edellytykset..”

Kirjoittanut 10.17 AJANKOHTAISTA

Lakimuutos 812/2017 – ”on kustannustehokkuus huomioon ottaen mahdollistettava edellytykset..”

25.2.2018 Joulukuussa 2017 astui voimaan lakimuutos joka ottaa kantaa muun muassa uusien rakennusten sisätilakuuluvuuteen. Pykälän 117j sisätilakuuluvuutta koskeva osa kuuluu näin: Asuin-, majoitus- tai työtiloja sisältävän rakennuksen teknisten ratkaisujen on kustannustehokkuus huomioon ottaen mahdollistettava edellytykset matkaviestinten kuuluvuudelle sisätiloissa, ellei kysymyksessä ole rakennus, jonka sisätilakuuluvuutta on vaimennettava. Lakiteksti jättää tilaa käytännön tulkinnoille. Ainakin se kehottaa rakennuttajaa selvittämään suunnittelemansa rakennuksen vaimennusominaisuudet. Kustannustehokkuutta ei ole unohdettu, mutta rakennukset tulee suunnitella siten että materiaalien ja rakennustavan vaikutukset sisätilakuuluvuuteen ovat selvillä ja että ne luovat kuuluvuudelle edellytykset. Joko nyt olisi aika rakennusmateriaalien tai kokonaisten rakennusten radiosignaalin vaimennuslukujen sorvaamiselle? Linkki...

Lue lisää

Maailman Radiopäivä – World Radio Day

Kirjoittanut 10.00 AJANKOHTAISTA

Maailman Radiopäivä – World Radio Day

Tänään on Maailman Radiopäivä. Radiotie Suomi Oy tervehtii kaikkia radion ystäviä!

Today is the World Radio Day. Radiotie Suomi Oy hails all radio fans!

Lue lisää

Hyvän kuuluvuuden komponentit

Kirjoittanut 14.28 AJANKOHTAISTA

Hyvän kuuluvuuden komponentit

Stadion on täynnä väkeä ja melua. Matti lähtee hakemaan kioskista syötävää. Maija hihkuu perään: ”tuo myös Mikolle pillimehu ja pari servettiä”. Matti ei kuule Maijan ääntä muun melun yli. Matti tekee kaksi reissua.

Lue lisää

Radiotien kuuluvuusmittauksesta

Kirjoittanut 14.19 AJANKOHTAISTA

Radiotien kuuluvuusmittauksesta

Kuuluvuusmittauksen tilaamiseen on useimmiten syynä havainto tai tieto huonosta puhekuuluvuudesta – joko sisällä, ulkona tai molemmissa. Datanopeuksista on harvemmin tietoa. Molempien mittaaminen on tärkeää: älykännykät vaihtavat sujuvasti operaattorien puhepalvelusta datapalveluun (3G ja 4G) jota käytetään ahkerasti mm Facebookissa surffailuun, lehtien lukemiseen, videoiden katseluun, valokuvien jakamiseen erilaisilla alustoilla.

Lue lisää

Milloin rakennuksessa on oltava Virve-kuuluvuus?

Kirjoittanut 16.03 AJANKOHTAISTA

Milloin rakennuksessa on oltava Virve-kuuluvuus?

Ministeriöt, puolustusvoimat, hätäkeskukset, rajavartiolaitos, poliisi ja pelastusviranomaiset käyttävät viestinnässään viranomaisradioverkko Virveä. Turvallisuusverkkotoiminta perustuu lakiin julkisen hallinnon turvallisuusverkkotoiminnasta (10/2015).

Lue lisää

Aava Transatlantic ja viestintä

Kirjoittanut 18.40 AJANKOHTAISTA

Aava Transatlantic ja viestintä

S/Y Vahine, legendaarinen suomalaisvalmisteinen Swan 65 purjevene irrottaa köydet Portugalissa 29.4.2017. Miehistönä on suomalaisia nuoria ja kyseessä heidän ensimmäinen kilpapurjehduksensa yli Atlantin. Radiotie on mukana yhtenä Aava Transatlantic Sailing -joukkueen sponsoreista ja seuraa tiiviisti aluksen matkaa. Yhteydenpitoon on monenlaisia välineitä. Nykytekniikoilla myös aavoilta ulapoilta voi soittaa kotiin – jos sisäkuuluvuusasiat ovat kunnossa.

Lue lisää

Why has indoor coverage been such a buzzword lately?

Kirjoittanut 16.40 AJANKOHTAISTA

Why has indoor coverage been such a buzzword lately?

Wireless telecommunication environment is changing rapidly. Calls are moving from landlines to mobile networks and importance of wireless data transfer grows every year. 80% of speech and data traffic comes from indoors (Axell Wireless). Energy –efficiency has created completely new terminology to the construction business: low energy houses, passive-energy houses, zero-energy houses.

Lue lisää

Matkaviestimien sisäkuuluvuuden toteutus, kurssi tarjolla 31.3.2017

Kirjoittanut 13.12 AJANKOHTAISTA

Kurssin nimi: Matkaviestimien sisäkuuluvuuden toteutus sisäantenniverkolla

Lue lisää